Outlook 2016 imap folders not updating

20-Jun-2020 21:07

The following error appears in Sync issues multiple times each time I launch Outlook: Synchronizer Version 15.0.4551.1004 Synchronizing Mailbox '[email protected]' Synchronizing Hierarchy Error in folder 'spam' [800CCCD2-0-0-733] Terminated in error [800CCCD2-0-0-733] ..'spam', 'sent', and 'trash' being listed as the error folders. Folder size isn't changing for the Inbox, so I don't think they're being downloaded.

I've tried: No options available through my email provider's cpanel web interface seem related to this.

I'll keep an eye on this thread, and am happy to provide more details or perform whatever steps are recommended. Fixed it by going into IMAP account management (in The Bat) and manually registering the INBOX folder.

Only the subfolders of the Inbox folder were already subscribed, and the Inbox itself was not, not sure why.

Maybe I'll reconsider using it when Office SP1 or SP2 comes out.

You’ll then (rather scarily) see any subfolders you have disappear, and then re-appear.

Click More Settings button then switch to the Advanced tab. Right click on the IMAP Inbox folder and choose IMAP folders.Symptoms: Using a non-gmail email service, I've configured IMAP across multiple devices using the same settings and this one instance of Outlook is the only one not working correctly.I see every email that I send in my Sent folder, and I see new spam in my Spam folder, but nothing new is appearing in my Inbox.Is it possible some login attempts fail while others succeed?This sometimes happens with me a gmail, particularly when the IP address changes (though gmail is smart enough to give a warning when an unrecognized login attempt is made, squirrelmail may fail silently).

Click More Settings button then switch to the Advanced tab. Right click on the IMAP Inbox folder and choose IMAP folders.

Symptoms: Using a non-gmail email service, I've configured IMAP across multiple devices using the same settings and this one instance of Outlook is the only one not working correctly.

I see every email that I send in my Sent folder, and I see new spam in my Spam folder, but nothing new is appearing in my Inbox.

Is it possible some login attempts fail while others succeed?

This sometimes happens with me a gmail, particularly when the IP address changes (though gmail is smart enough to give a warning when an unrecognized login attempt is made, squirrelmail may fail silently).

I used many other IMAP accounts and it always worked good (this erratic one was with t-online.de). I cannot explain why, but it seems to work at my end at least.